Празниците на Стария град в Ксанти

Празниците на Стария град в Ксанти

Фестивалът на Стария град в Ксанти, прочут в цяла Гърция със запазената си архитектура, е второто най-известно празнично събитие на Ксанти, след Карнавала. Провежда се с идването на есента без прекъсване от 1991 г. насам без прекъсване.

В рамките на няколко дни старите каменни къщи поглъщат ехото от редица концерти на местни  и чужди изпълнители, а уличките на Стария град са изпълнени с гости от цяла Гърция. Заедно с музикалните събития, фестивалът се съпътства от театрални постановки, изложби и изложение на книгата. 

Многолюдна тълпа, музика, танци, традиции, архитектура, минало и настояще, всичко е втъкано в единното цяло на празника. Старите къщи повтарят ехото на веселието, а нощните улици са в плен на звуците на забавлението. Ежегодно градът приема хиляди гости от цялата страна, а напоследък и от чужбина – хора, способни да отворят сетивата си за най-новото от културния живот на Ксанти, за най-интересното в сферата на музиката, изобразителното изкуство, фотографията, литературата. По време на фестивала градът се превръща в истински дом на музите, където те гостоприемно посрещат всеки участник.


Времето
в
Керамоти

8 °C

Частична облачност

вятър 0 км/ч

2021-01-23 5 | 13 °C
2021-01-24 7 | 14 °C
2021-01-25 5 | 14 °C
2021-01-26 2 | 9 °C

Температура на водата

13 °C