Ресторанти, таверни и магазини в Керамоти

Заведения и магазини

Ресторант „Сто кима” ( "При вълните”)  от три години се експлоатира от изцяло български екип, ръководен от водещия софийски ресторантьор Стоян Митов (за столичани – доскорошен съдружнис в елитните „Енотеката” и „Уно” ). Това не значи, че традиционните пържена риба, каламари и октопод се пригатвят по-лошо отколкото в таверните (те и там в кухнята са само българки!). Значи само, че могат да се поръчат и редица по-изискани ястия, да се хапне на обед леденостуден таратор или вкусна супа. Предлага се обедно меню на направо български цени, студена наливна бира – непозната иначе в Керамоти. И разбира се, да Ви обслужват на български, на просторната тераса досами вода на "Амос биич" и да бъдете разхлаждани от морския бриз.

В Керамоти има десетина таверни, но най-добро отношение към българите имат „Акрополис” на вечно усмихнатия Агапиос, „Сто адерфос” (при братята) - на двамата братя Йорго и Танаси, където съпругата на Танаси – Ваня – е българка от Петрич и в таверна „Гларос”, където младият собственик Яни лично сервира на гостите.


Таверна Акрополис

Таверна Акрополис

В западния край на полуострова, от дясната страна на улицата успоредна на плажа е разположено малкото хотелче „Акрополис”, по-известно с името на своя собственик – работилият дълги години в Германия Агапиос. Точно под колоните е разположена едноименната таверна - предпочитано място от многобройните гости на Керамоти.

 »
Рибна таверна Гларос

Рибна таверна Гларос

От другата страна на носау, откъм кея на Керамоти се намира рибна таверна „Гларос”, която има навес за лятото, разположен досами морето. Тук готвачите са добри, а специалитетът е панирана риба и калмари. Младият собственик Яни сам се грижи за удобството и доброто настроение на гостите, предразполагайки ги към повторно посещение. 

 »
Таверна "Сто адерфия""

Таверна Сто адерфос

"Сто адерфия" (при братята) е другата истинска таверна, в която с охота посрещат всички българи. Още от вратата ще ви поеме вечно усмихнатия и чаровен Йорго и докато не ви напълни масата с поръчки, няма да намери спокойствие. Брат му Танаси (Саки) пък готви вкусно – не случайно е преподавател по готварство в Ксанти.

 »
Магазини в Керамоти

Магазини в Керамоти

В Керамоти има няколко минимаркета и един по-голям магазин за хранителни стоки, но са доста скъпи. Заслужава си поне веднъж да се отиде до Хрисуполи и да са напазарува в някой от тамошните големи магазини.

 »

Резултати от гласуването за анкета:

Най-добрите хотели в Керамоти, Гърция

Общо: 557 гласа


вила Екселсиор
25.67%

Bellevue Apartments (български хотел с Bulsatcom TV)
20.11%

Keramoti Apartments (български мезонети с Bulsatcom TV)
16.52%

Villa Bellevue (български апартаменти с Bulsatcom TV)
12.75%

Hotel Afrodite (гръцки хотел)
7.54%

Hotel Apartments Katerina (гръцки)
2.51%

Hotel Akropolis (гръцки хотел)
2.33%

Hotel Kassiani (гръцки хотел)
2.15%

Hotel apartments Golden Sands (гръцки)
1.97%

OAK Hotel
1.97%

Anna Apartments (гръцки апартаменти)
1.97%

Apartments Irini (гръцки апартаменти)
1.8%

Hotel Filoxenia (гръцки хотел)
0.54%

Hotel Hellas (гръцки хотел)
0.54%

Hotel Hastero (гръцки хотел)
0.54%

Hotel Philippion (гръцки хотел)
0.54%

Astoria Aparthotel (гръцки хотел)
0.36%

Hotel Karagiannis (гръцки хотел)
0.18%

Electra Apartments (гръцки апартаменти)
0%

Elena Apartments (гръцки апартманети)
0%

Покажи още

Времето
в
Керамоти

6 °C

Частична облачност

вятър 0 km/ч

2018-03-24 6 | 10 °C
2018-03-25 2 | 11 °C
2018-03-26 9 | 16 °C
2018-03-27 8 | 15 °C

Температура на водата

14 °C