В околностите на Керамоти

В околностите на Керамоти

Керамоти е разположено на 4 км от Делтата на река Нестос (Места), която е обявена за природен резерват. Кипящата от живот екосистема на реката е приютила стотици видове редки птици, животни и растения. Специфичният релеф на местността, в комбинация с близостта на реката и климатичните условия, са причина много от животните и растенията по Делтата да могат да се видят единствено там. Устието на река Нестос се разгръща по протежение на цели 27 км и дава местообитание на чапли, корморани, фламинго, както и над 200 други птици, вписани в списъка на застрашените от изчезване птици в Европа. В защитената зона на Делтата не е разрешено никакво строителство и затова цялата околност е предпазена от каквото и да било промишлено замърсяване. Търсещите приключения могат да се спуснат по реката с кану или каяк, да пояздят кон или да стрелят с лък. Местните туристически фирми с удоволствие биха ви предоставили възможности за това.

Хрисуполи е разположен в близост до река Нестос и летището на Кавала. Хрисуполи е културен и административен център на околия Нестос - една от трите околии, съставляващи префектура Кавала (заедно със самата Кавала и околията Пангеон с център Елефтеруполи). Градът се намира само на 14 км от Керамоти. В него се намират клонове на най-важните гръцки банки, офиси на националните мобилни оператори, както и няколко големи магазини за хранителни стоки като Лидл, Карфур, Масутис.


Кавала


Кавала

Кавала - живописен, амфитеатрално разположен град, втори по големина в Северна Гърция. Градът съчетава забележителни природни дадености с богато историческо минало, оставило осезаем белег в разнообразната му архитектура.

  
 »

Ксанти


Ксанти

Ксанти е административен, университетски и търговски център на едноименната префектура, но причините градът да стане притегателен център за туристите са Старият град и Карнавалът. Старият град е сред най-запазените в цяла Гърция и представлява лабиринт от алеи, осеян с импозантни къщи в най-различни стилове от ХVІІ и ХІХ в.

  
 »

Тасос


Тасос

От романтичните плажове на Керамоти можете да видите и друга перла на Егейско море – Тасос. Ако наблюдавате Тасос от брега, той може да ви заприлича на издигаща се над морето планина, върху която виреят кипариси, борове и вечнозелена растителност. Гръцкият остров е разположен точно на половин час пътуване с ферибот от Керамоти. Туристите лесно могат да намерят информация за разписанието и маршрутите от Керамоти до Тасос и обратно.

  
 »


Времето
в
Керамоти

24 °C

Ясно

вятър 6 км/ч

2024-07-24 22 | 33 °C
2024-07-25 22 | 32 °C
2024-07-26 21 | 31 °C
2024-07-27 20 | 31 °C

Температура на водата

13 °C