Практични съвети

Практични съвети

1. В Керамоти нравите са доста консервативни - няма нудистки плаж, а и на монокините не се гледа с добро око. Не ги провокирайте, ако не искате да   си имате неприятности с полицията.

2. Гърците са свикнали да прекарват в следобедна почивка вкъщи следобедните горещини от 14 до 17 часа. По това време настава тишина и престава   дори работата по строежите. Пазенето на тишина в тези часове, както и след 23 часа е повече от желателно.

3. В Гърция магазините не работят в неделя, така че пазарувайте своевременно.

4. В Керамоти фурната работи от понеделник до събота, от 8 до 14 часа. Имайте предвид това, ако ви трябва хляб.

5. Не паркирайте на забранените места около бариерата на фериботното пристанище. Макар, че в Керамоти няма полицейски участък, пристанищните полицаи са особено ревностни в свалянето на номерата на неправилно паркирали превозни средства и налагане на солени глоби. Те се грижат да държат свободен пътя за слизащите от ферибота коли, автобуси и камиони.

6. Плажът е безплатен, но от вас се очаква все пак някаква минимална консумация на плажния бар - например едно фрапе.

7. Плажът е безопасен - няма внезапни дълбочини и дънни ями. Става дълбоко чак след стотина метра навътре в морето. Но не се изкушавайте да отидете с плуване до съседното островче Тасупола - има много силни течения и е опасно дори за добри плувци.

8. В Керамоти улиците не са натоварени (особено в източната част, където са българските хотелчета) и е много подходящо за разходки пеша и с велосипед. Но все пак внимавайте и не оставяте децата съвсем без надзор, защото от време на време може да профучи някой безрасъден младеж с мотор.

9 В заведенията на Керамоти се предлага безплатен десерт - през лятото диня или пъпеш, иначе някакви сладки.

10. Гърците връщат ресто до стотинка. Не сте длъжни да оставяте бакшиш, но ако решите - приемат с благодарност.
Времето
в
Керамоти

24 °C

Ясно

вятър 5 км/ч

2024-07-24 22 | 34 °C
2024-07-25 23 | 32 °C
2024-07-26 21 | 32 °C
2024-07-27 21 | 32 °C

Температура на водата

13 °C