Таверна "Сто адерфия""

Таверна Сто адерфос

"Сто адерфия" (при братята) е другата истинска таверна, в която с охота посрещат всички българи. Още от вратата ще ви поеме вечно усмихнатия и чаровен Йорго и докато не ви напълни масата с поръчки, няма да намери спокойствие. Брат му Танаси (Саки) пък готви вкусно – не случайно е преподавател по готварство в Ксанти.

В Керамоти „Сто адерфия” е известна като „българската кръчма”, защото съпругата на Танаси – Ваня – е българка от Петрич. Тя е и причината менютата най-напред тук да са преведени на български, както и половината персонал да се състои от нашенки (сега вече така е на доста места). Затова не е чудно, че повечето българи дошли групово в Керамоти с автобуси, неминуемо се озовават там – Ваня просто е наложила монопол на пазара в този сектор. А и сервирането в тази таверна е просто мигновено. Всички тичат, носейки ястията. 

Хубавото е, че освен традиционните риба, октоподи и калмари, в таверна Сто Адерфос в Керамоти може да се поръчат и вкусни готвени ястия, изложени на специална витрина, като гръцка мусака (с патладжани), гемиста (представлява пълнен домат или камба с кайма и ориз), папуцаки (патладжан с кайма и кашкавал) и други. Страхотни са пържените тиквички и патладжани – нарязани на тънко и препържени, хрупкави като чипс – те са много вкусни. 
Избрани сайтове Керамоти

Най-нови коментари Керамоти

 • Лято през юни в Керамоти, Гърция Това лято бяхме при вас юни месец и бяхме ангажирали с компанията ни 4 апартамента, като лично ние даже си удължихме 2 пъти престоя.:) По всичко личи, че много ни е допаднало, тъй като имаме запитване към вас за септември, вече в увеличен състав - 6 апартамента.:)))

 • Влюбени сме в Керамоти... Влюбени сме в Керамоти и апартаментите "Белвю". Те са модерни, чисти и просторни. Незабавно се почувствахме у дома. Персоналът е приятелски настроен, а стаите се почистват ежедневно. Почувствахме се приятно от милото отношение. Мястото е страхотно - тиха улица, недалеч от плажа и супермаркета. Бързият интернет позволи на хора като нас да поработваме от време на време от този прекрасен имот. Ще

 • Престоят ни в апартаментите Белвю в Керамоти беше страхотен. Престоят ни в апартаментите "Белвю" беше страхотен. Стаите са чисти и имат всичко необходимо. Персоналът е много приятелски настроен и готов да помогне.Апартаментите са на 2 минути пеша от плажа. Интернетът и сателитната телевизия ни позволиха да останем във връзка с приятелите и семейството в Канада!! Бихме препоръчали това място на приятели и познати!

 • Времето
  в
  Керамоти

  8 °C

  Частична облачност

  вятър 6 км/ч

  2021-04-19 10 | 16 °C
  2021-04-20 7 | 14 °C
  2021-04-21 8 | 17 °C
  2021-04-22 9 | 17 °C

  Температура на водата

  13 °C